Netsparker Enterprise Yerleşik Raporları ve Raporlama Aracı

Ferruh Mavituna - 11 Ocak 2017 -

Bu yazı, Netsparker Enterprise'da yerleşik olarak bulunan, web siteleri ve zafiyetler hakkında istatistiksel raporlar oluşturmanıza olanak sağlayan Reporting Tool (Raporlama Aracı) ve raporlar hakkında genel bir değerlendirme sunmaktadır.

Netsparker Enterprise Yerleşik Raporları ve Raporlama Aracı

Netsparker Enterprise Yerleşik Raporları ve Raporlama Aracı

Tek merkezli kurumsal bir web uygulaması güvenlik çözümü olarak Netsparker Enterprise, bünyesinde yerleşik olan bazı raporlara sahiptir. Ayrıca kendi istatistiksel raporlarınızı oluşturmanıza olanak sağlayan Reporting (Raporlama) aracı da sunduğu hizmetler arasında yer alır.

Aşağıda, Netsparker Enterprise’in sahip olduğu Reporting aracı ve yerleşik raporlar hakkında bir tanıtım yazısı mevcuttur.

Yerleşik Netsparker Enterprise Web Güvenlik Raporları

Generic Trend ve Status Security Raporları

Website group ya da single website'a ait gösterge panelinden baktığınızda Netsparker Enterprise ile tarattığınız web sitelerin güvenlik açısından durumları hakkında düzgün bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Aşağıda gösterge paneline (dashboard) ait bir ekran görüntüsü yer almaktadır.

Netsparker Enterprise Gösterge Paneli'nde Bulunan Genel Web Güvenlik Raporları

Trend Matrix Raporları

Single website gösterge panelinden, web sitesinde tespit edilen her zafiyet için detaylı bilgilendirmelerin bulunduğu Trend Matrix raporuna erişebilmeniz mümkün. Buradan, zafiyetin bulunması, fixlenmesi ve sonraki taramalarda gözden geçirilmesi hakkında ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Netsparker Enterprise'daki Trend Matrix Raporu

Tarama Sonucu Raporu

Bir web güvenlik taraması hazır olduğunda; tespit edilen zafiyetler, crawl edilen linkler vb. tüm teknik detayları görebileceğiniz tarama raporuna erişebilirsiniz.

Netsparker Enterprise'la Yapılan Bir Web Güvenlik Taramasının Teknik Raporu

Bunların yanı sıra tarama sonuçlarını, HTML ya da PDF formatında detaylı tarama raporu halinde veya zafiyetlerin listelendiği XML formatı gibi diğer birkaç rapor türünde elde edebilmeniz de mümkün.

Kendi Web Güvenlik İstatistiği Raporunuzu Oluşturun

Çevrimiçi web uygulaması güvenlik tarayıcısı Netsparker Enterprise’da bulunan Reporting aracı, belli bir web sitesi grubu ya da özel bir tarih aralığındaki zafiyetlerin çeşitli istatistiksel raporlarını oluşturmanıza imkan verir.

Netsparker Enterprise'da Bulunan, İstatistiksel Raporlar Oluşturmanıza Olanak Sağlayan Reporting Tool

Reporting aracıyla şu rapor türlerini oluşturabilirsiniz:

  • Period’lara göre zafiyetler,
  • Period’lara göre suistimale açık web sitesi grupları,
  • Period’lara göre suistimale açık web siteleri,
  • Period’lara göre zafiyet eğilimi.

Sonraki Kullanımlar İçin Rapor Filtresini Kaydetme

Bir rapor oluşturmak için gereken tüm parametreleri yapılandırdıktan sonra rapor filtresini kaydedebilirsiniz. Böylelikle her rapor oluşturmanızda kriterleri yeniden ayarlamanıza gerek kalmaz. Ayarlamanız gereken ve ayarladıktan sonra Rapor Filtresi olarak kaydedebileceğiniz parametreler şunlar:

  • Time Start & Time End ya da Period (daily, weekly, quarterly vb.)
  • Minimum Severity Level of Vulnerabilities
  • Website Group (tüm web siteleri hakkında rapor oluşturmak için All’u seçin.)
  • Vulnerability (Vulnerability Trend Report olduğu takdirde)
  • Report Type

Oluşturduğunuz filtreyi kaydetmek için filtre seçim açılır menüsünün hemen yanında bulunan dişli çark butonuna basıp Save‘e tıklayın.

Bir Netsparker Enterprise Rapor Filtresini Kaydedin

Ferruh Mavituna

About the Author

Ferruh Mavituna

Ferruh Mavituna is the founder and CEO of Invicti Security, a world leader in web application vulnerability scanning. His professional obsessions lie in web application security research, automated vulnerability detection, and exploitation features. He has authored several web security research papers and tools and delivers animated appearances at cybersecurity conferences and on podcasts. Exuberant at the possibilities open to organizations by the deployment of automation, Ferruh is keen to demonstrate what can be achieved in combination with Invicti’s award-winning products, Netsparker and Acunetix.