OWASP AppSec Europe 2017 Konferansına Bilet Kazabilirsiniz

Ufuk Isman - 17 Nisan 2017 -

Netsparker olarak, hem konferansına hem sergi alanına sponsor olduğumuz OWASP AppSec Europe Konferansı için iki şanslı kişiye bilet vereceğiz. Konferans 8-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Belfast’da gerçekleşecek. Orada Netsparker Standını ziyaret ederek, web uygulamalarındaki açıkların programımız tarafından nasıl kolayca listelenebildiğini görebileceksiniz.

OWASP AppSec Europe 2017 Konferansına Bilet Kazabilirsiniz

Netsparker olarak, hem konferansına hem sergi alanına sponsor olduğumuz OWASP AppSec Europe Konferansı için iki şanslı kişiye bilet vereceğiz. Konferans 8-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Belfast’da gerçekleşecek. Orada Netsparker Standını ziyaret ederek, web uygulamalarındaki açıkların programımız tarafından nasıl kolayca listelenebildiğini görebileceksiniz.

Peki Nasıl Kazanacaksınız?

Bu muhteşem fırsatı yakalamak ve her biri 600 Pound değerindeki bileti kazanabilmek için yapacağınız şey aslında son derece basit. Önce Netsparker Türkiye Twitter adresini takip etmeye başlayın, daha sonra aşağıda gördüğünüz tweeti, RT yapın. İşte her şey bu kadar basit.

NETSPARKER KISACA NEDİR?

Netsparker, en basit anlatımıyla; kötü niyetli bir hacker'ın muhtemel kullanacağı tüm yolları deneyerek web sitesine saldıran, açıklarını tespit eden ve raporlayan bir yazılım.

Bir web sitesini otomatik olarak analiz edip sitedeki güvenlik açıklarını raporlayabilen Netsparker, SQL Injection, Cross-site Scripting (XSS) ve diğer tüm açıkları web sayfası hangi dilde hazırlanmış olursa olsun %100 garantili bir şekilde tespit edebiliyor.

Netsparker'ın geliştirdiği sistem, diğer rakiplerinin aksine sadece açıkları bulup önem sırasına göre raporlamakla kalmıyor. Program, muhtemel bir saldırganın izleyici yolları takip ederek kapıları açıp sistemin içine gerçekten sızılabildiğini göstermek için, içeride karşılaştığı bir dosyayı da kopyalayarak bir kanıt olarak sunabiliyor. Netsparker, web sitesi hangi programlama dilinde yazılmış olursa olsun, sonucu %100 garantili bir şekilde sunuyor. Bu sistem şirketlerin açıkları bulabilmek için harcayacakları insan gücü ve mesai sürelerini de düşürüyor.

ÖDÜL

Ödül sadece, 12 Mayıs 2017 tarihinde Belfast’da başlayacak OWASP AppSec Avrupa Konferansına tek kişilik bir bileti içermektedir. Kazanan kişinin o ülke için geçerli olacak vizesi, transferi ve konaklaması kendisine aittir.

Kazanılan bilet başkasına devredilemez ve satılamaz.

Ödül belirtilen sürede alınmaz ise iptal edilir. Böyle bir durumda ödülü kazanan kişi biletle ilgili tüm haklarından feragat etmiş sayılır.

UYGUNLUK

Ödülü 16 yaşından büyük herkes kazanabilir. Türkiye’de ödülü yasal ehliyet yaşından (18) küçük biri kazanması durumunda seyahat edebilmesi o kişinin ailesinin yazılı iznine bağlıdır. Netsparker ödülü kazanan kişiyi, çeşitli iletişim organlarını kullanarak tanıtım amaçlı ilan edebilir. Ödülü kazanan kişi bu konudaki tüm yasal hakları Netsparker’a devrettiğini kabul edilmiş sayılır.

YARIŞMANIN SÜRESİ

Yarışma 11 Nisan 2017’de başlayacak ve 23 Nisan 2017’de sona erecektir. Bu tarihler arasında yapılacak başvurular arasından ödülü kazanmaya hak kazanan kişiler; rastgele yapılacak seçimle belirlenecek ve 24 Nisan 2017’i takip eden günlerde duyurulacaktır.

HERHANGİ BİR SATIN ALMA GEREKLİLİĞİ YOK

Yarışmaya katılım için birden fazla başvuru yapılabilir. Ancak ödül sadece kişi başı verilecektir. Hatalar içeren, eksik, bozuk, tamamlanmamış girdiler değerlendirmeye alınmayacaktır. Netsparker, kişinin donanımından ya da ağ bağlantılarından kaynaklanan, kaybolan, geciken, oluşmayan girişler için herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

ÖNEMLİ UYARI

Atılan her tweet kişinin kendi hesabından olmalıdır. Tweetlerde kullanılan dil, uygunsuz, ahlaksız, müstehcen, nefret dolu, iftira içeren materyaller içermemelidir.

Yapılan her retweet ve verilen mesaj, onaylanmadan önce incelenecektir. Yanlış bilgi içeren veya yasaklanmış uygunsuz içeriği paylaşan diskalifiye edilecektir.

Netsparker, bu konuda tüm inisiyatifi ellinde tutar.

GENEL AÇIKLAMA

Yarışma rekabetini tehdit edebilecek virüsler veya bilgisayar korsanlarına karşı Netsparker yarışmayı iptal etme yetkisini elinde tutar. Yarışmacı bu yarışmaya katılarak, Netsparker seçim kriterlerini kabul etmiş sayılır ve herhangi bir itiraz hakkı yoktur.

BU YARIŞMANIN DESTEKLEYİCİSİ

Bu yarışmanın sponsoru Netsparker’dır.

Netsparker Ltd, Finance House, 522 Uxbridge Road, Pinner, Greater London, HA5 3PU, İngiltere (kayıt no. 06947644)..